Najlepšie aeropressy 2024 – recenzie, test, porovnanie
Obsah článku: + Zobraziť obsah článku
- Najlepšie AeroPressy
- AeroPressy – recenzie
- AeroPress Aerobie
- AeroPress GO
- Čo je to AeroPress
- Ako vybrať AeroPress
- 3 zaujímavé fakty o AeroPresse
- Základné metódy prípravy kávy v AeroPresse
- AeroPress káva
- AeroPress – recepty víťazov W.A.C.
- Ako sa starať o AeroPress
- Kde kúpiť AeroPress + prehľad cien
- Najčastejšie otázky a odpovede (FAQ)
25 % z ľudskej populácie nedá na AeroPress dopustiť, 25 % mu naopak nemôže prísť na meno, 25 % ani len netuší, o čom je reč, no a zvyšných 25 % toto slovo síce začulo, no nevenovalo mu žiadnu pozornosť.
Nasledujúci článok je venovaný práve tým 50 % ľudí, ktorí nevedia, čo to ten AeroPress vlastne je, alebo ktorí uvažujú nad jeho kúpou.
Najlepšie AeroPressy
Názov | Hodnotenie | Detail |
---|---|---|
AeroPress Aerobie ✔ DOBRÉ RECENZIE | Zobraziť produkt | |
Aeropress GO ✔ NÁŠ TIP | Zobraziť produkt | |
Aeropress Aerobie papierové filtre ✔ ĽUDOVÁ VOĽBA | Zobraziť produkt |
AeroPressy – recenzie
Zaujali sme vás a rozhodli ste sa AeroPress vyskúšať? Ponúkame vám krátke recenzie obidvoch modelov AeroPressov a ich hlavné plusy a mínusy. Ak chcete kávu pripravovať doma,vyskúšajte AeroPress Aerobie, ak si ho plánujete brať i na cesty, bude pre vás vhodnejšou voľbou AeroPress Go.
Čo je to AeroPress
AeroPress je ručný kávovar z dielne amerického vynálezcu Alana Adlera, ktorý je vhodný na prípravu americkej kávy, espressa, caffe latte či studenej verzie týchto typov káv. Pozostáva zo 4 hlavných častí, a to plastovej komory v tvare valca, plastového piesta s tesnením, viečka a filtra. Komoru naplníte kávou, zalejete ju vodou a pomocou piestu tekutinu „prelisujete“ cez viečko, v ktorom je osadený filter. AeroPress je uspôsobený na prípravu 1 veľkej alebo 3 menších porcií kávy, pretože jeho objem predstavuje iba 250 ml.
Ako vybrať AeroPress
Tí pozornejší z vás už asi tušia, že návod na výber AeroPressu vlastne neexistuje. AeroPress je značka, ochranná známka, takže existuje iba jeden originálny AeroPress. V rôznych online fórach sme síce natrafili aj na diskusie, v ktorých ľudia spomínajú, že si pravdepodobne zakúpili fake-ový AeroPress, avšak ani po dlhom hľadaní sme nič podobné v ponuke našich ani zahraničných predajcov nenašli.
Aj napriek tomu, že poznáme iba jeden AeroPress, vám niekoľko rád ohľadom jeho výberu dať môžeme, pretože v skutočnosti existujú 2 verzie tohto ručného kávovaru, a to AeroPress Aerobie a AeroPress Go. Nasledujúce riadky teda nebudú venované tomu, na čo sa zamerať pri výbere, ale na to, ktorý z AeroPressov bude vhodnejší pre vás. Okrem toho vám dáme i pár tipov, ako nenaletieť neserióznym domácim predajcom, ktorí vás budú chcieť obalamutiť s cenou či príslušenstvom.
AeroPress Aerobie
AeroPress Aerobie je z dvojice týchto kávovarov starším súrodencom. Je určený najmä na používanie v domácnosti, kaviarni či práci, jeho používateľovi však nič nebráni v tom, aby si ho so sebou vzal aj na cesty. V originálnom balení, ktoré predáva samotný výrobca AeroPressu, sa nachádza:
- plastová komora
- plastový valec s piestom
- viečko na filter
- 350 papierových filtrov
- držiak na filtre
- lievik
- lopatka na miešanie
- odmerka
AeroPress Go
AeroPress Go je navrhnutý tak, aby ste ho so sebou mohli vziať na cesty, kemping či splav rieky. Rovnako tak ako v modeli Aerobie si aj v ňom môžete pripraviť americkú kávu či espresso. Hlavný rozdiel spočíva v tom, že súčasťou AeroPress Go je hrnček a veko. Vďaka tomu ho môžete poskladať do veľmi kompaktných rozmerov, „zabaliť“ do hrnčeka, ktorý prikryjete vekom, a môžete ísť na cesty. Súčasťou originálneho balenia je:
- hrnček s vekom
- plastová komora
- plastový valec s piestom
- 350 papierových filtrov
- viečko filtra
- zložiteľné miešadlo
- odmerka
- cestovný držiak na filtre
Ďalším drobným rozdielom je tvar miešadla. To, ktoré dostanete ku AeroPress Go, nie je navrhnuté tak, aby ním nebolo možné omylom roztrhnúť papierový filter. Alan Adler túto funkčnú nedokonalosť ospravedlňuje tým, že model Go musel navrhnúť tak, aby ho bolo možné poskladať do kompaktných – cestovných rozmerov.
AeroPress filtre
Filtre sú neoddeliteľnou súčasťou AeroPressu. Bez nich si v ňom totiž kávu nepripravíte. Na výber máte 2 verzie filtrov, a to kovové a papierové. V tomto smere vás musíme upozorniť na jednu vec, a to, že originálne AeroPress filtre sú vyrábané zásadne z papiera. Tie kovové vyrábajú iní výrobcovia, ktorí chceli, takpovediac, uspokojiť požiadavky spotrebiteľov.
Ktoré z nich sú lepšou voľbou? Na to sa odpovedá ťažko, no samotný otec AeroPressu – Alan Adler – na oficiálnej webovej stránke AeroPress.com hovorí o filtroch, citujeme, toto: „Pôvodne sme plánovali kovový filter predávať spolu s každým AeroPressom. Keď sme však urobili chuťové testy zamerané na porovnanie papierových a kovových filtrov, káva pripravená s tými papierovými vždy zvíťazila. Zistili sme taktiež to, že papierové filtre sú zdravšie. Z kávy totiž odstraňujú diterpény, ktoré zvyšujú hladinu „zlého“ cholesterolu.“
Nevýhodou papierových filtrov je najmä nutnosť ich neustáleho dokupovania. Cena 350 ks balenia sa však pohybuje iba okolo 4 – 5 eur. Dobrou správou je, že originálne mikrofiltre z papiera sú kompostovateľné, takže ich môžete bez obáv vyhodiť aj priamo v lese. Alan Adler navyše na jeho webe uvádza, že ich môžete použiť aj opakovane. To už však necháme na vašom vlastnom uvážení. Cena filtrov z nerezovej ocele môže byť rôzna. Na Slovensku a v Čechách si 1 kus kúpite za 4 až 16 eur.
Materiály
Keďže existuje iba 1 originálny AeroPress, budete si musieť s tými materiálmi, ktoré používa výrobca, teda z plastu. Ten však odrádza mnohých potenciálnych používateľov, preto sme sa vám o použitých materiáloch rozhodli povedať viac.
Všetky časti AeroPressu okrem papierových filtrov a tesnenia sú vyrobené z polypropylénu bez obsahu BPA a ftalátov, ktorý je vo všeobecnosti považovaný za celkom bezpečný materiál. Navyše, je veľmi dobre recyklovateľný a v porovnaní s ostatnými plastmi do prírody uvoľňuje menej toxických látok. Nebolo to tak vždy, pretože do roku 2014 výrobca používal polykarbonát s obsahom BPA a FREE BPA kopolyester. Ak vám teda na materiáloch záleží naozaj, a ak by ste čírou náhodou narazili na produkt s „dátumom výroby“ starším ako 6 rokov, pre istotu si túto informáciu skontrolujte.
Ďalšou časťou AeroPressu je silikónové tesnenie, ktoré je vyrobené, pochopiteľne, zo silikónu. Aj ten je v porovnaní s plastmi považovaný za omnoho zdravšiu a ekologickejšiu alternatívu. Silikón je v prvom rade veľmi odolný, omnoho odolnejší ako plast, preto vydrží roky, a ak by aj náhodou skončil priamo v prírode, nerozpadne sa na milión mikročastíc. Okrem toho pri jeho spaľovaní nevznikajú toxické látky. Silikón sa „rozpadne“ iba na amorfný oxid kremičitý, oxid uhličitý a vodnú paru. Je možné ho aj recyklovať, nerobí sa to však až tak často.
Poslednou súčasťou AeroPressu sú filtre vyrobené z nebieleného papiera, ktoré sú kompostovateľné. Podľa výrobcu neobsahujú žiadne pre ľudí ani pre prírodu nebezpečné látky, preto sa nemusíte zaťažovať s ich „predpieraním“ vo vode (táto metóda sa využíva pri bielených papierových pomôckach obsahujúcich dioxín, ktoré prichádzajú do kontaktu s jedlom).
Cena AeroPressu
AeroPress Aerobie výrobca predáva za cenu 29,95 $. Prijateľná cena v našich končinách by sa teda mala pohybovať okolo 25 až 28 eur. AeroPress Go je o niečo drahší. Výrobca ho predáva za 31,95 $, u nás by ste ho teda mali dostať za cenu okolo 27 – 30 eur. Ak by ste narazili na omnoho drahšie produkty alebo na také bez vyššie vymenovaného príslušenstva, odporúčame vám hľadať ďalej.
Výhody a nevýhody AeroPressu
Samozrejme, nič nie je iba čierne alebo iba biele, takže ani AeroPress nemusí vyhovovať každému. Tento spôsob prípravy kávy má mnohé výhody, avšak i niekoľko nevýhod, ktoré by ste mali zvážiť ešte pred jeho kúpou.
Výhody:
- Veľmi jednoduché použitie
- Jednoduchá údržba
- Extrémne rýchla príprava kávy (cca 1,5 min.)
- Hotová káva obsahuje len minimálne, ak vôbec nejaké, zvyšky usadeniny
- Je cenovo dostupný
- Nízka hmotnosť a kompaktné rozmery – ideálny na cesty
- Káva nemá ani náznak nepríjemnej horkosti či kyslosti
- Je vyrobený z bezpečných a celkom ekologických materiálov
- Dlhá životnosť
Mínusy:
- Na 1 použitie pripravíte max. 250 ml kávu, čo zodpovedá 1 veľkej alebo 3 mini porciám
- AeroPress sa vyrába iba z plastu, ktorý síce neobsahuje BPA a ftaláty, no i napriek tomu ostáva plastom
- Chuť výsledného nápoja nemusí vyhovovať každému (ak neobľubujete chuť kávy z French pressu, možno vám nebude chutiť ani tá z AeroPressu, nie je to však pravidlo)
3 zaujímavé fakty o AeroPresse
Plastová komora s piestom, viečkom a filtrom. Môže byť na takomto zariadení vôbec niečo zaujímavé? Verte, že môže. I nás prekvapilo, na koľko zaujímavých faktov o AeroPresse sme natrafili.
1. Od disku ku kávovaru
AeroPress je pomerne novou pomôckou na prípravu kávu. Svetlo sveta uzrel iba v roku 2005, kedy ho skonštruoval americký vynálezca a inžinier Alan Adler. Ten má na svojom konte viac ako 40 patentov z oblasti aerodynamiky, elektroniky a optiky, napríklad prístrojové systémy pre vojenské lietadlá, ponorky, jadrové reaktory, člny či šošovky pre ďalekohľady. Jeho najznámejším „vynálezom“ je však lietajúci disk v tvare prstenca Aerobie, ktorý zdolal niekoľko svetových rekordov. AeroPress Alan skonštruoval, ako to už býva, vo vlastnej garáži. Kým však všetky jeho časti vyladil do dokonalosti, navrhol viac ako 30 prototypov.
2. World AeroPress Championship
World AeroPress Championship, svetový šampionát AeroPress či jednoducho W.A.C. sa po prvýkrát konal v roku 2008 v Osle, pričom sa ho zúčastnili iba 3 súťažiaci. Dnes ide o prestížnu súťaž, ktorá sa usporadúva v 60 krajinách, zastrešuje viac ako 120 regionálnych i národných podujatí a počas jednej sezóny sa jej zúčastní viac ako 3 000 súťažiacich. Napríklad v roku 2019 bolo zaregistrovaných 3 157 účastníkov, na ktorých sa prišlo pozrieť neuveriteľných 68 265 divákov. Výsledkom W.A.C. sú okrem ocenení a medzinárodnej prestíže vo svete „kávičkárov“ aj recepty víťazov, ktoré sú zverejňované na webe aeropress.com, takže ich môžete vyskúšať aj vy.
3. AeroPress vs. French press
Otázku, aký je vlastne rozdiel medzi AeroPressom a French pressom, si pravdepodobne ako prvú položia aj mnohí z vás. Tí, ktorí si zamilovali AeroPress tvrdia, že káva má omnoho lepšiu chuť, je pripravená jednoduchšie a rýchlejšie a v neposlednom rade v nej ostane menej usadeniny. Ak sa na tému AeroPress vs. French press pozrieme cez fakty, vyzerá to nejako takto:
AeroPress
- Cena: 25 – 30 eur
- Materiál: BPA free plast
- Množstvo kávy pripravenej na 1 použitie: 230 – 250 ml
- Čas prípravy: 1 – 3 min.
- Veľkosť pomletých kávových zŕn: 3 - 10
- Cena: 6 – 100 eur
- Materiál: sklo, kov, keramika
- Množstvo kávy pripravenej na 1 použitie: 350 – 1 000 ml
- Čas prípravy: 3 – 5 min.
- Veľkosť používaných kávových zŕn: 6
Základné metódy prípravy kávy v AeroPresse
Okrem stoviek receptov, ktoré vymysleli a neustále vymýšľajú nadšenci tohto „zariadenia“, a ku ktorým sa dostaneme o chvíľku, existujú 2 základné metódy prípravy kávy v AeroPresse, pričom obe z nich zvládnete bez väčších problémov určite i vy. Konkrétne ide o metódu štandardnú a obrátenú.
Štandardná metóda
Štandardnú metódu by sme mohli nazvať aj ako pôvodnú, pretože práve takto sa v AeroPresse pripravovala káva zo začiatku, teda predtým, ako sa objavili stovky ďalších spôsobov. Výhodou štandardnej metódy je, že si vyžaduje menej zručnosti a „obratnosti“.
- Vytlačte piest z plastovej komory (valca)
- Do viečka umiestnite filter
- Viečko s filtrom namontujte na plastovú komoru
- Plastovú komoru položte na väčšiu šálku (viečko s filtrom smeruje dnu do šálky)
- Do komory nasypte 1 kopcovitú naberačku namletej kávy (1 naberačka = cca 15 = 1 malá porcia kávy)
- Poklepte po stenách komory, aby sa vrstva kávy pekne vyrovnala
- Kávu teraz zalejte 80 °C vodou po číslo 1, ktoré sa nachádza na komore
- Pomocou originálneho miešadla kávu miešajte cca 10 s
- Do komory vložte piest a zatlačte ho – tlačte dovtedy, kým pocítite odpor, snažte sa však nezatlačiť až na usadeninu
- V šálke už máte hotovú kávu, teraz z nej zložte AeroPress, odmontujte z neho viečko, vyberte filter a všetky časti opláchnite pod vodou
Obrátená metóda
Obrátená, inverzná alebo takzvaná Up Side Down metóda je mnohými považovaná za lepšiu, i keď si vyžaduje trošilinku viac zručnosti. Pomleté kávové zrná sú totiž po celý čas v kontakte s horúcou vodou, takže pripravená káva získa bohatšiu chuť.
- Piest vytiahnite z plastovej komory tak, aby ostal „zaseknutý“ na jej konci
- AeroPress položte na rovnú podložku naopak – vrchná strana piesta, teda tá, na ktorú počas prípravy tlačíte rukou, stojí na podložke a komora zasunutá na pieste sa nachádza navrchu
- Do komory nasypte kávu
- Kávu zalejete horúcou vodou (množstvo kávy a vody je rovnaké ako pri štandardnej metóde)
- Na komoru až teraz pripevnite viečko s filtrom
- Celý AeroPress preklopte na šálku
- Pomocou piesta pretlačte tekutinu cez viečko s filtrom
Ako v AeroPresse pripraviť espresso, americano caffe a caffe latte
AeroPress je vhodný na prípravu espressa, americano caffe, caffe latte či cappuccina a taktiež ľadovej kávy. Nech už sa rozhodnete pre ktorúkoľvek z týchto verzií, pri príprave postupujte rovnako. Finálny nápoj doladíte už priamo v šálke.
- Espresso: je hotové vo chvíli, keď kávu „pretlačíte“ z AeroPressu do šálky
- Americano caffe: na 1 porciu kávy pripravenej v AeroPresse do šálky dolejte cca 240 ml horúcej vody
- Caffe latte a cappuccino: na 1 porciu kávy pripravenej v AeroPresse do šálky dolejte cca 240 ml ohriateho, poprípade i napeneného mlieka
- Ľadová káva: vyberte si 1 z vyššie popísaných metód, dodržte presný postup a použite rovnaké množstvo kávy i vody, použite však vodu studenú
AeroPress káva
Do AeroPressu môžete „nasypať“ akúkoľvek kávu, samozrejme, kvalitnú. Niektorí kávoví maniaci odporúčajú používať druhy s plnou chuťou, naopak, tie „ľahké“ a „kvetové“ nepovažujú za najlepšiu voľbu. Rozhodujúce je však najmä mletie, o ktorom by sme mohli hovoriť na ďalších 5 stranách. Preto vám prezradíme aspoň základy, ktorých by ste sa mali držať pri výbere a príprave kávy do AeroPressu.
- Kávové zrná by mali byť mleté čerstvo, teda tesne pred prípravou kávy
- Vo všeobecnosti je za lepšiu alternatívu považované ručné mletie zŕn
- Do AeroPressu sa používajú zrná namleté na stredne jemnú hrúbku
- Či už používate ručný alebo elektrický mlynček, hrúbku mletia by ste na ňom mali nastaviť na 3 – 3,5
Najlepšie mlynčeky na kávu 2024 – recenzie, test, porovnanie
Ak sa neviete rozhodnúť, ktorý mlynček na kávu je pre vás ten najlepší, pomôžeme vám. Pripravili sme pre vás zoznam najlepších mlynčekov na kávu. Zozbierali sme výsledky rôznych testov, vaše recenzie a hodnotenia. Prečítali sme si stovky diskusií a výsledkom je rebríček toho najlepšieho. Zohľadňovali sme aj pomer ceny a kvality. Dúfame, že vám tento rebríček pomôže. Ak by ste mali... Prečítať článok
AeroPress – recepty víťazov W.A.C.
Ak by ste sa chceli v príprave kávy v AeroPresse posunúť ďalej, vybrali sme pre vás 3 recepty z dielne víťazov z 3 posledných šampionátov W.A.C. Pamätajte, že by ste mali dodržať každý z krokov úplne presne.
Recept od Wendelien van Bunnik z Holandska – víťazka W.A.C. 2019
Ingrediencie a pomôcky
- 30 g kávy pomletej na stupni 7/10
- 100 ml vody Spa Blauw (je dostupná na Amazone, za 18 l balenie zaplatíte niečo okolo 17 eur) s teplotou 97 °C
- Aesir Filter (je taktiež dostupný na Amazone)
Postup
- Čas prípravy: 1 min.
- Metóda: obrátená
- Do AeroPressu nasypte 30 g kávy (2 odmerky)
- Zalejte ju 100 ml vody
- Nechajte ju lúhovať 10 s
- Následne kávu 20x premiešajte
- Zatlčte na piest a z AeroPressu vytlačte prebytočný vzduch
- Po 40 s preklopte AeroPress na šálku
- Pomocou piestu ju pretlačte cez filter – v šálke by ste mali mať cca 60 ml kávy
- Do „pretlačenej“ kávy dolejte cca 60 ml vody s teplotou cca 97 °C
- Miešaním kávu ochlaďte na teplotu 60 °C
Recept od Caroliny Ibarry z mesta Garray (USA) – víťazka W.A.C. 2018
Ingrediencie a pomôcky
- 34,9 g kávy pomletej na stupni 8/10
- 160 ml vody s teplotou 85 °C + 40 ml vody izbovej teploty
- Papierový filter
- Drevená palička – miešadlo
Postup
- Čas prípravy: 1:30
- Metóda: obrátená
- Papierový filter opláchnite pod horúcou vodou a vložte ho do AeroPressu
- Čerstvo pomletú kávu nasypte do komory
- Zalejte ju 100 ml 85 °C vody
- Kávu nechajte lúhovať 30 s
- Pomocou drevenej paličky ju intenzívne, avšak opatrne miešajte počas ďalších 30 s
- Nasaďte na AeroPress viečko s filtrom, preklopte ho na šálku a kávu pretlačte cez filter
- „Pretlačenú“ kávu dolejte 60 ml vody s teplotou 85 °C a 40 ml vody s izbovou teplotou
Recept od Pauliny Miczka z Anglicka – víťazka W.A.C. 2017
Ingrediencie a pomôcky
- 35 g kávy pomletej na stupni 8/10
- 370 ml vody s teplotou 84 °C
- Papierový filter
Postup
- Čas prípravy: 1:35
- Metóda: obrátená
- Do pripraveného AeroPressu nasypte 35 g kávy
- Zalejte ju 150 ml vody – vodu do AeroPressu lejte počas 15 s, teda pomaly
- Kávu následne miešajte 20 s
- AeroPress prikryte viečkom s filtrom, preklopte ho na šálku a počkajte ďalších 30 s
- Teraz začnite tlačiť na piest tak, aby ste do šálky pretlačili 90 ml kávy
- Hotovú kávu dolejte 160 – 200 ml vody s teplotou 84 °C
Ako sa starať o AeroPress
Ako sme si povedali v úvode nášho článku, AeroPress je z hľadiska údržby veľmi nenáročným zariadením. Ak mu však chcete predĺžiť životnosť, mali by ste mu venovať aspoň trochu pozornosti. AeroPress dôkladne umyte po každom použití, pokojne iba čistou a teplou vodou, ak však nedáte dopustiť na čistiaci prostriedok, tak ho použite. Dbajte najmä na to, aby v AeroPresse neostala kávová usadenina. Najväčšiu pozornosť si vyžaduje silikónové tesnenie. To by ste mali zložiť každé cca 2 mesiace a poriadne ho vyčistiť v teplej vode.
Kde kúpiť AeroPress + prehľad cien
AeroPress nájdete v ponuke viacerých slovenských predajcov. Našli sme ho na Heuréke i Alze a taktiež v ďalších online obchodoch, venujúcich sa predaju kávy a kávovarov. U všetkých predajcov stojí táto mašinka cca 27 – 31 eur.
Najčastejšie otázky a odpovede (FAQ)
O AeroPresse by sme mohli hovoriť ešte veľmi dlho, pretože existuje množstvo drobností, ktoré súvisia s jeho používaním. Namiesto toho, aby sme vás unudili k smrti, vám odpovieme iba na niekoľko často kladených otázok spotrebiteľov. V odpovediach vám zároveň prezradíme i to, kde nájdete ďalšie zaujímavé informácie o AeroPresse.
Kde hľadať overené informácie o AeroPresse?
Ako nasadiť tesnenie späť na AeroPress?
Na čo slúži lievik, ktorý je súčasťou AeroPressu?
Aká je životnosť AeroPressu?
Dátum poslednej aktualizácie: 14.09.2023
Komentáre Pridať komentár
Posledné články
Značka Remington: Dokonalá starostlivosť o vaše vlasy
Vlasy sú mnohými považované za korunu krásy a preto by ste im mali venovať náležitú starostlivosť. Či už túžite po rovných... Prečítať článok
Sortiment murovacích mált Ytong je šitý na mieru materiálu aj účelu murovania
Okrem murovacej malty Ytong ponúka spoločnosť Xella na murovanie pórobetónových stien a priečok tiež zakladaciu... Prečítať článok
Kotly na biomasu zaistia moderné, ekologické a výhodné vykurovanie
Drevo nie je jediné palivo, ktoré ponúka cenovo prijateľný spôsob vykurovania. Jednoduchšiu a komfortnejšiu obsluhu zaisťujú... Prečítať článok
Ako vybrať tapety na stenu, ktoré sa budú vynímať v každom interiéri?
Rozmýšľate nad tým, že si vymaľujete steny vo vašej domácnosti, aby ste trochu zmenili jej charakter? Na to, aby ste vášmu... Prečítať článok
Aeropress Aerobie robí výbornú kávu a hlavne rýchlo. Obsluha je nenáročná a čistenie prístroja jednoduché. Vyzdvihujem odolnosť materiálu aj malé rozmery. Super je, že k dispozícii je viac menej nekonečné množstvo rôznych kombinácii pomeru vody a kávy a času prípravy, čím sa dajú dosiahnuť rôzne chute. Pre kávičkárov ideálna vec.
Ak použijete kvalitnú kávu, s prístrojom Aerobie AeroPress Go viete vyčariť naozaj lahodný nápoj. Káva ma úplne inú chuť, než keď som ju predtým pripravovala klasickým spôsobom. Prístroj je praktický a krásne skladný. Dá sa ľahko prenášať, a tak je ideálnym parťákom na výlety.
AeroPress Aerobie je jednoduché zariadenie na rýchlu a kvalitnú prípravu kávy. Umytie je tiež ľahké, stačí len opláchnuť pod tečúcou vodou. Mne osobne takto pripravená káva chuť viac než z french-pressu. Páči sa mi, že piest krásne tesní a sada počiatočných filtrov by mala vydržať viac než len mesiac. Miešačka je ale naozaj k ničomu. A v balení je aj ďalšie zbytočné vybavenie ako naberačka, lyžička a lievik z plastu, prijal by som skôr iný materiál než plast.
Mám Aerobie AeroPress Go, ktorý je kompaktný a ľahko sa čistí. Je to ideálna vec na rýchlu prípravy kávy na cestách či v práci. Samozrejme, okrem ciest je možné používať ho aj doma. Samotný prístroj je kvalitne vyrobený a do detailu premyslený. Prekvapila ma skvelá a silná chuť pripravenej kávy. Odporúčam ho každému, kto miluje kávu, pretože príprava v tomto prístroji je taký malý rituál. Plus dávam za filtre, ktoré boli v balení, hoci len papierové. Ak chcete znova použiteľný filter, odporúčam dokúpiť si kovový. Cena aeropressu je prijateľná, pretože ide o naozaj kvalitný výrobok.